Blog

Zakwaszenie organizmu, czyli zakłócenie jego bilansu kwasowo-zasadowego, wpływa niekorzystnie na zdrowie, obniża ogólną sprawność i możliwości wysiłkowe. Powodem podniesienia stężenia kwasów we krwi jest nadmiar spożywanych produktów kwasotwórczych, brak aktywności fizycznej lub jej

Drodzy Klubowicze, 6.01 zapraszamy do TI Fitness od godziny 8.00 do 21.00. Zajęcia dla was poprowadzą: 8.30 TBC Marta Czarnowska 9.30 ZDROWY KRĘGOSŁUP Marta Czarnowska 17.30 TBC Sylwia Rusak 18.30 STRETCHING Sylwia Rusak

Drogie Klubowiczki, dzisiejsze zajęcia SEXI PUPA poprowadzi Małgorzata Kowalska.  Zapraszamy serdecznie.

ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA CZĘŚĆ 2 Czytaj etykiety Unikaj kupowania żywności z dodatkami utwardzanego tłuszczu, cukru, sztucznych barwników, konserwantów i innych syntetycznych dodatków. Chemiczne dodatki do żywności mogą poprawić jej wygląd, smak, zmienić kolor,

ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA Część 1 1. Często, mało i jak najbardziej regularnie Dla prawidłowego funkcjonowania organizmu zaleca się minimum 3 posiłki dziennie. Jednak optymalna wydaje się ilość 4-5 posiłków spożywanych z 3-4 godzinną

Drodzy Klubowicze, z przykrością informujemy, iż ze względu na nagły losowy wypadek dzisiejsze zajęcia TI PERFORMANCE nie odbędą się.    

Zielona herbata jest chyba jednym z najzdrowszych napojów na świecie. Zawiera w sobie przeciwutleniacze oraz składniki odżywcze, które korzystnie wpływają na nasze ciało poprawiając między innymi funkcję mózgu oraz pomagając w pozbyciu się

Drodzy Klubowicze, informujemy iż zajęcia jogi z Małgorzatą Chrzanowską w dniach 28.12.2019r. oraz 4.01.2020r. nie odbędą się. Za utrudnienia przepraszamy.

W przeciwieństwie do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach nasz organizm nie jest w stanie gromadzić witamin rozpuszczalnych w wodzie, dlatego należy je uzupełniać codziennie w naszej diecie. Nadmiar witamin usuwany jest wraz z moczem,

Podstawową rolą przyjmowanego wraz z pokarmem białka jest jego udział w syntezie nowych tkanek, hormonów, neuroprzekaźników oraz odbudowie starych. Metabolizm białkowy pokrótce polega na rozpadzie białek na aminokwasy do tzw. puli aminokwasowej, mieszczącej